Politica de confidentialitate

Termeni si conditii DirectProprietari.ro

1. Termeni si conditii

1.1 Aspecte Generale
Aceste set de Termeni si Conditii ("Termeni si Conditii" sau "T&C") guverneaza raporturile dintre IMOB AUTO SCAN SRL, B-dul Republicii nr 38, Bolentin Deal , Jud. Giurgiu Birou nr 3 ("Societatea" sau "Noi") si persoanele care utilizeaza ("Utilizatorul") pagina de internet www.directproprietari.ro ("Site-ul" sau "directproprietari.ro") si/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului sau Aplicatiei DirectProprietari.ro ("Serviciile")
Accesarea si utilizarea site-ului DirectProprietari.ro inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente ale acestora, sau a oricarui Serviciu furnizat prin intermediul site-ului DirectProprietari.ro se poate face numai in conformitate cu acest set de Termeni si Conditii, care includ Politica de Confidentialitate Datelor si Politica privind Cookies.
Societatea furnizeaza sub forma bazelor de date doar premisele tehnice, prin intermediul carora sunt transmise informatiile (anunturile), fara a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor si fara a schimba scopul propus de catre utilizator. Este in special de subliniat ca DirectProprietari.ro nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii imobiliare.
Societatea nu este implicata in relatia dintre vanzator si partea interesata de achizitionare sau cumparator, nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale.
Contractele negociate ca urmare a vizualizari sau inserari pe DirectProprietari.ro vor fi incheiate si executate fara participarea Societatii.
Folosirea site-ului DirectProprietari.ro presupune acceptarea necondiționată și în totalitate a acestor Termeni și Condiții. Prin folosirea site-ului DirectProprietari.ro, se intelege atât accesarea, vizitarea, înregistrarea unui cont pe site, cât și/sau folosirea serviciilor de publicare pe Site a anunțurilor pentru vânzarea, cumpărarea sau închirierea unei proprietăți sau a servicilor de vizualizare a propietarilor. Te rugăm să acorzi câteva minute pentru a le citi. Ne rezervăm dreptul de a modifica și actualiza această pagină în orice moment Pagina Termeni și condiții este disponibilă permanent și poate fi consultată oricând.

Pentru utilizarea servicilor, putem solicita utilizatorului sa isi exprime acordul cu privire la acest set de termeni si conditii printr-o actiune specifica, care are semnificatia unui consimtamant neechivoc (e.g. bifarea casutei specifice "am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile imobiliare").
Bifand o anumita casuta, utilizatorul:
a) isi da acordul, in mod expres, sa respecte toate clauzele din acest set de termeni si conditii, precum si orice alti termeni si conditii specifice aplicabile serviciilor;
b) ia la cunostinta de conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal conform politicii de confidentialitate, care este parte integranta din acest set de termeni si conditii
Daca nu sunteti de acord cu prevederile din acest set Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestuia), va rugam sa nu utilizati, sau dupa caz, sa incetati utilizarea Site-ului, sau a Serviciilor oferite de Noi, dupa caz.

Site-ul DirectProprietari.ro promoveaza prin diverse modalitati anunturile inserate de utilizatori , in special prin includerea acestora in alte pagini web sau in alte medii online si imprimate precum si prin publicitatea efectuata prin referiri la aceste anunturi in diverse e-mailuri. Prin aceasta, utilizatorul consimte la traducerea anunturilor sale in acest scop pentru medii straine.
Site-ul DirectProprietari.ro declara ca nu isi atribuie continutul intelegandu-se imagini, texte , grafica , inclusiv Anuntul in forma publicata pe site pentru care Utilizatorul sau orice alta persoana care le-a facut publice pe site sau in mediul online .
Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona temporar posibilitatile de inserare si de accesare a anunturilor, daca acest lucru este necesar datorita limitelor de capacitate, in scopul mentinerii sigurantei si a integritatii serverelor sau pentru implementarea masurilor tehnice si daca aceasta serveste unei executari corecte si corespunzatoare, sau imbunatatite, a prestatiilor contractuale datorate (lucrari de intretinere).
In special, prin motive tehnice se intelege ca anunturile activate nu pot fi accesate sau pot fi accesate doar limitat (erori inopinate ale sistemului).
Utilizatorii au accesul restrictionat la majoritatea Serviciilor site-ului DirectProprietari.ro, exceptie facand serviciul de publicare gratuita a unui anunt pe site-ul DirectProprietari.ro In rest Utilizatorii au acces numai in urma inregistrarii, autentificarii si platii serviciului dorit . De asemenea, autentificarea in cont, permite accesul la facilitati suplimentare ale site-ului DirectProprietari.ro .
Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul site-ului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.

1.2 Inregistrarea contului de Utilizator

Inregistrarea contului de Utilizator in site-ul DirectProprietari.ro este gratuita. Odata cu inregistrarea, Utilizatorul si Societatea incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a site-ului DirectProprietari.ro (denumit in continuare "contract de utilizare"). Un Utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare. Pentru ca utilizatorul sa beneficieze de ofertele disponibile pe site acesta v-a trebuii sa achizitioneze unul dintre pachetele dorite .
Numai persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea deplina de exercitiu isi pot crea un cont de Utilizator pe site-ul DirectProprietari.ro. Pentru evitarea oricarui dubiu, site-ul DirectProprietari.ro nu este destinata minorilor, iar utilizarea, inclusiv crearea contului de Utilizator pentru aceste categorii de pesoane nu este permisa.
Informatiile pe care trebuie sa la furnizeze un Utilizator pentru crearea contului de Utilizator trebuie sa fie complete si corecte. Inregistrarea necesita un numar de telefon valid. Utilizatorul poate sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.
In cazul in care informatiile furnizate in timpul crearii contului de Utilizator se modifica ulterior, Utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de Utilizator.
Fiecare Utilizator isi poate crea un singur cont de Utilizator pe Platforma Imobiliare.ro. Este interzisa inregistrarea simultana a mai mult de un cont de Utilizator. Nu se permite eludarea acestei prevederi. Contul de Utilizator nu este transferabil.
Societatea isi rezerva dreptul de a sterge conturile de Utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 12 luni.
Societatea isi rezerva dreptul de a sterge conturile de Utilizator a caror numar de telefon nu a fost confirmata in interval de 7 de zile de la crearea contului. Confirmarea faptului ca numarul de telefon pe care a fost creat contul iti apartine se poate face accesand linkurile special introduse sau codul generat automat pentru activare. Odata cu stergerea contului, se va sterge si tot continutul existent la acel moment in cont. Acest lucru poate insemna: informatii personale, anunturi salvate in cont, cautari salvate, anunturi platite pentru publicare pe site, dar nu numai.
1.2.1 Plata prin SMS

Plata se va efectua prin SMS cu ajutorul partenerului nostru Mobilpay. Trebuie sa aveti un un telefon mobil cu abonament sau cartela in retelele Orange, Vodafone, Telekom sau DIGI. Tariful aferent pentru fiecare anunt postat va fi evidentiat pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila sau scazut din creditul cartelei, dupa caz. Utilizatorul final nu mai plateste nicio alta taxa sau comision, totusi este posibil ca acesta sa plateasca contravaloarea unuia sau mai multor sms-uri cu tarif normal in functie de procedura de plata implementata de fiecare operator.
Site-ul DirectProprietari.ro nu acorda factura pentru platile efectuate prin SMS. Suma aferenta platii se va regasi pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila pentru abonamente sau pe factura de achizitie credit in cazul cartelelor prepay.
1.2.2 Plata prin card, transfer bancar

a) Cum se realizeaza plata:

Aceste tipuri de plati se efectueaza prin partenerul nostru mobilpay. Toate detaliile legate de modul in care se desfasoara procesul de plata le gasiti aici: https://www.mobilpay.ro/public/card/ la sectiunea Plata.
b) Denuntare unilaterala

In caz de denuntare unilaterala de catre Utilizator a contractului dintre acesta si Societate ,societatea nu restituie sumele platite pana atunci considerand ca Utilizatorul a ajuns la scopul propus si la serviciul pe care Societatea le ofera .
c) Pastrarea datelor

Toate informatiile si documentele legate de tranzactii vor fi pastrate de catre IMOB AUTO SCAN SRL. pe o perioada de minim 12 luni de la data efectuarii lor. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele bancii procesatoare. DirectProprietari.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.
d) Comisioane, Taxe, Plati

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra din ziua platii, chiar pentru achitarea serviciilor al caror pret este exprimat in valuta (in EUR).
Pretul serviciului este stipulat in Euro pe Site-ul DirectProprietari.ro, dar in momentul efectuarii tranzactiei veti fi informat cu privire la suma de bani in lei - care va va fi retrasa de pe card.
1.2.3. Generarea facturilor fiscale pentru persoane fizice si juridice
Societatea emite factura fiscala tuturor persoanelor fizice si juridice, automat, in ziua urmatoare confirmarii platii efectuate, pentru toate platile cu exceptia platilor efectuate prin SMS (unde utilizatorul primeste factura fiscala de la operatorul de telefonie mobila sau bon fiscal/factura fiscala, pentru cartelele reincarcabile utilizate).
In contul de Utilizator, in care se confirma achitionarea serviciului , sunt mentionate datele persoanei fizice sau juridice, conform carora se va emite factura fiscala. Utilizatorul are posibilitatea modificarii acestor date, daca nu sunt complete sau sunt incorecte, din contul lui de pe site-ul DirectProprietari.ro, dar doar in intervalul a 24 de ore de la primirea emailului. Dupa expirarea celor 24 de ore in care utilizatorul poate modifica datele salvate pentru emiterea facturii fiscale, se va emite factura propriu-zisa in format electronic si va fi disponibila in contul utilizatorului pentru salvare/tiparire.
Ulterior emiterii facturii fiscale, nu mai sunt acceptate solicitari de modificare/stornare a facturii emise.
Anunturile Utilizatorilor care inca nu au completat datele necesare generarii facturii fiscale (nume, prenume, judet, localitate/sector, strada, numar, bloc, apt) sunt marcate ca si inactive si se vor afisa pe site-ul DirectProprietari.ro doar ulterior salvarii acestor date, fara a pierde nimic din intervalul de promovare achizitionat.
1.3 Stergerea anunturilor, restrictionare, denuntare unilaterala si alte masuri
Ne rezervăm dreptul de a șterge sau edita orice Anunț care nu respectă Termenii și Condițiile, în orice mod, sau care primește raportări din partea utilizatorilor site-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a bloca sau dezactiva un cont dacă primim raportări repetate referitoare la unul sau mai multe anunțuri care nu respectă cele menționate în prezentul document, al căror conținut nu este conform cu realitatea ori încalcă în orice alt mod vreo prevedere legală și poate aduce prejudicii securității activităților altor utilizatori ai site-ului DirectProprietari.ro
1.4 Cerinte privind valabilitatea anunturilor
Utilizatorul are obligatia de a insera un anunt imobiliar numai in sectiunea prevazuta pentru acel tip de proprietate (apartamente, case/vile, terenuri; inchirieri sau vanzari).
Utilizatorii au obligatia de a furniza informatii complete si corecte in ceea ce priveste proprietatea promovata (in special privind pretul si suprafetele). Este interzisa introducerea la anunturi, de informatii incorecte sau care genereaza confuzie (ex: pret, suprafata cu valoare incorecta: 1 EUR, 1 mp, pret/mp=pret total etc). Pretul este obligatoriu de completat.
In timpul procesului de inserare, Utilizatorul trebuie sa completeze campurile obligatorii, iar in masura in care cunoaste informatiile suplimentare cerute prin formularul de introducere sa completeze cat mai explicit aceste campuri.
Nu este permisa publicitatea pentru mai mult de o proprietate pe anunt.
Nu se admit anunturi succesive cu acelasi continut (anunturi duplicat).
Anunturile pot fi ilustrate cu fotografii. Utilizatorul se obliga sa insereze in bazele de date ale site-ului DirectProprietari.ro numai acele fotografii pe care este autorizat sa le utilizeze fara restrictii si care nu sunt grevate de drepturi ale unor terti - in special de drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti. Fotografiile utilizate nu trebuie sa induca in eroare si trebuie sa reflecte starea actuala a proprietatii oferite in anunt. Introducerea de imagini poate reprezenta un factor determinant in procesul de vanzare/inchiriere. Este interzisa folosirea de imagini care nu are legatura cu proprietatea. Este interzisa folosirea de imagini care prezinta insemne .
Anuntul nu poate incalca prevederile legale sau bunele moravuri prin formulare, continut, prezentare vizuala sau scopul urmarit. Este interzisa postarea de anunturi discriminatorii pe criteriul rasei, nationalitatii, limbii, religiei, sexului sau orientarii sexuale, etniei, categoriei sociale, convingerilor, varstei, dizabititatilor, bolilor cronice necontagioase, infectarii HIV, apartenetei la o categorie defavorizata sau oricaror alte situatii asimilabile.
In general nu este permisa intr-un anunt includerea de legaturi spre pagini web externe sau spre alte surse externe de informatii. Legaturile in acest sens se refera si la pagini web neactivate (URL-uri) si parti ale acestora. Sunt exceptate legaturile spre imagini suplimentare ale proprietatilor gazduite extern, fisiere PDF sau prezentari multimedia, daca acestea contin informatii suplimentare privind proprietatea publicata (de ex. expertiza proprietatii, prezentare video etc.).
In plus, nu este permisa includerea in anunturi a asa-numitelor numere ale liniilor telefonice (servicii cu valoare adaugata), care, atunci cand sunt apelate, au drept rezultat taxe telefonice mai ridicate pentru apelanti.
Nu se admit anunturi cu continut ilegal, imoral, sau care nu au legatura cu tematica sitului.
Nu se admit cuvinte obscene sau orice anunturi care ar putea leza interesele sau imaginea unei persoane fizice/juridice.
Este interzisa folosirea adreselor de email din paginile acestui site pentru trimiterea SPAM.
Este interzis abuzul de orice fel cu privire la serviciul oferit.
Toate anunturile publicate gratuit sau cu promovare sunt verificate de catre operatorii nostri. Anunturile false sau anunturile publicate de mai multe ori vor fi sterse fara nici un preaviz. Sunt interzise ofertele imobiliare publicare de catre dezvoltatori sau agentii imobiliare pentru care se solicita comision.
Anunturile care contravin celor de mai sus nu vor fi publicate/vor fi sterse din baza de date accesibila celorlalti Utilizatori si nu vor fi returnati banii inapoi.
Totodata sit-ul DirectProprietari.ro nu ofera nici un fel de garantie pentru:

• eventualele erori, intreruperi sau pierderea conexiunii;
• eventualele nemultumiri legate de functionarea site-ului;
• eventualele nemultumiri legate de continutul bazei de date;
• eventualele defectiuni care impiedica accesul la Internet.

1.5 Clauze de exonerare de raspundere

Utilizatorul elibereaza DirectProprietari.ro de orice pretentii ale unor terti impotriva DirectProprietari.ro datorita incalcarii drepturilor lor de catre anuntul utilizatorului sau de catre orice alta utilizare a paginii web DirectProprietari.ro de catre utilizator. Prin aceasta, utilizatorul isi asuma si obligatia de suportare a cheltuielilor necesare pentru apararea drepturilor DirectProprietari.ro, inclusiv orice taxe judiciare si legale. Aceasta regula nu se aplica daca si in masura in care utilizatorul nu este responsabil pentru incalcarea drepturilor.
Baza de date a site-uli este formata in mare parte din anunturi publice online ce se pot gasi si pe alte site-uri .DirectProprietari.ro nu isi insuseste respectivele anunturi si sugereaza utilizatorilor sa intre pe linkul sursa al respectivului anunt.
DirectProprietari.ro nu este raspunzator pentru preluarea incorecta sau cu greseali a unui anunt si nu foloseste date cu caracter personal si confidential .
Orice propietar poate sa apeleze numarul de telefon din sectiunea contacte pentru a inlatura respectivul anuntul de pe DirectProprietari.ro
Toate datele preluate de DirectProprietari.ro la momentul afisari si pe toata durata stocari lor sunt date publice si nu ne asumam raspunderea pentru ele.
Orice date care sunt retrase din mediul public DirectProprietari.ro le va sterge deasemenea .
DirectProprietari.ro nu foloseste in alt scop datele publice fata de scopul urmarit de catre utilizator si nu aduce in nici un fel atingere intereselor utilizatorului sau a unei terte persoane.
1.6. Garantia


In cazuri de forta majora, Societatea va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, sub-furnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru Utilizatori pentru defectiuni pentru care Societatea nu este responsabila.
1.7. Legea aplicabila si jurisdictie
Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce acest set de T&C vor fi interpretate si guvernate de legislatia aplicabila in Romania. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.